Lirik Lagu Altimet - Muda feat. Kidd Santhe

Lirik lagu Muda oleh Altimet feat. Kidd Santhe merupakan lagu Hiphop Malaysia yang ada dalam mini album air. Lirik dan info lengkapnya baca disini.

Lirik Lagu Muda - Altimet feat. Kidd Santhe


Penyanyi : Altimet feat. Kidd Santhe
Judul lagu : Muda
Pencipta : //
Kategori : Air -EP (2018)

Lagu berjudul Muda adalah sebuah lagu hiphop Malaysia yang dipopulerkan Altimet. Rapper yang satu ini memperkenalkan lagu tersebut dalam mini album berjudul Air. Mini album Air dirilis pada tanggal 24 Maret 2018 di bawah label Altimet Holdings Sdn Bhd. Di dalamnya terdapat 6 buah lagu dan lagu ini menempati track ke-5 dari total lagu yang ada.

Dalam lagu Muda, Altimet juga menggadeng rekannya sesama rapper bernama Kidd Santhe. Lagu ini mengisahkan tentang masa masa indah yang pernah dialami ketika masih anak anak, seperti berangkat kepengajian dan nonton film kartun.

Video musik Muda juga sudah diunggah ke Youtube pada tanggal 29 Juli 2018. Uniknya latar tempat yang diambil dalam video musik tersebut berlokasi di Kampung Warna Warni yang ada di Kota Malang, Jawa Tmur.
Lihat juga lirik lagu lainnya : Lirik Lagu Altimet - Bunga
Berikut ini adalah selengkapnya Lirik Muda - Altimet feat. Kidd Santhe.

Lirik Muda
Altimet - Muda

Lirik Lagu Altimet - Muda feat. Kidd Santhe


Altimet - Muda Lirik

Muda
Kita mudah lupa
Muda
Takkan selamanya (selamanya, selamanya)

Aku masih ingat, zaman tadika
Penuh gelak ketawa, kita bahagia
Sekolah tamat balik lebih kurang pukul 2
Pasang TV, tengok kartun aku hafal lagunya
Masa pergi mengaji kita jalan kaki
Masa balik mengaji kita lumba lari
Sampai rumah, ulangkaji duduk bersila
Boleh keluar balik lepas pukul 5
Pergi rumah Aiman, dia anak orang kaya banyak mainan
Lepas tu jumpa kita kat taman
Lawan siapa tertinggi atas buaian (buaian)

Muda
Usia 5
Muda
Zaman bahagia
Kala ku dikurnia
Peluang ulang semula
Tak mungkin jalan cerita aku serupa

Kak, abang jarang pulang
Terus terang, lagi sedap tinggal rumah bujang
Mak abang baru beli kuda 4 lejang
500 sayap, rasa macam nak terbang
Datang nak merayap, duduk pun tak tenteram
Keluar dengan kawan bila dah lewat malam
Makin lama makin kabur beza halal haram
Tak cerita kat mak, nak elakkan salah faham
Maknya tolong sabar
Ni perangai budak baru nak belajar
Semua nak cuba, semua nak sambar
Tak fikir, esok semua nak langgar (langgar)

Muda
22
Muda
Aku mahu semua
Kala ku dikurnia
Peluang ulang semula
Tak mungkin jalan cerita aku serupa (ayy)
Muda
35
Muda
Aku belajar bahagia
Kala ku dikurnia
Peluang ulang semula
Tak mungkin jalan cerita aku serupa

Bila betul kata, kau dah tiba
Terus terang aku menangis gembira
Terus aku azan dan iqamatkan engkau di telinga
Doakan kau kuat, sihat dan geliga
Kau belum sedar, kau belum tahu
Muda aku kini hidup di dalam kamu
Ambil masa nak dewasa, jangan terburu-buru
Satu hari muda kita kan bertemu dalam cucu
Jaga hati, telinga, mulut dan mata
Ringgit tak ke mana, cermatkan masa
Pergi mana-mana bawak nama baba
Jangan jadi punca air mata mama (mama)

Muda
72
Muda
Dah lalu semua
Kepada mereka yang kenali
Ku susun 10 jari
Mohon maaf yang ku sakiti
Tanpa ku sedari (ayy)
Note: lirik-lagu-dunia.blogspot.com never shared any files. We only write lyrics and information about music, songs, singers, and musicians.

Catatan : Blog lirik-lagu-dunia.blogspot.com tidak pernah membagikan file apapun (tidak membagikan link download lagu mp3). Kami hanya menulis lirik lagu dan informasi tentang musik, penyanyi, dan musisi terkait.

Saat ini anda bisa mendengarkan music online lewat aplikasi streaming musik di smartphone android maupun iPhone. Baik yang berbayar seperti iTunes, maupun yang menyediakan pilihan gratis Spotify, Joox dan lainnya.
Baca juga Lirik Lagu Terkait lainnya:
Altimet Hiphop malaysia
Silakan Share / Bagikan

Lirik Lagu Altimet - Muda feat. Kidd Santhe

melalui media sosial dibawah ini :